خانه / سلامت / خواص ، طبع ، لاغری ، طریقه مصرف و مضرات تخم کتان

خواص ، طبع ، لاغری ، طریقه مصرف و مضرات تخم کتان

خواص ، طبع ، لاغری ، طریقه مصرف و مضرات تخم کتان گرداوری شد

خواص ، طبع ، لاغری ، طریقه مصرف و مضرات تخم کتان

 

خواص تخم کتان

* تخم کتان می‌تواند سبب کاهش کلسترول خون و همچنین پایین آمدن قند خون گردد. فیبر محلول موجود در تخم کتان می‌تواند سبب کاهش کلسترول گردد و از افزایش پلاک در خون جلوگیری کند و در نتیجه از تنگ شدن دیواره عروق خونی که می‌تواند منجر به افزایش فشار خون و در نهایت سکته و حملات قلبی گردد، جلوگیری و پیشگیری نماید. فیبر موجود در تخم کتان همچنین می‌تواند از افزایش قند خون در بیماران دیابتی جلوگیری کند.

* تخم کتان از پوکی استخوان و تحلیل رفتن بافت استخوانی جلوگیری می‌کند. تحقیقاتی که بر روی موش‌های آزمایشگاهی انجام شد، حاکی از به تأخیر افتادن تحلیل استخوانی در موش‌های آزمایشگاهی بود که با تخم کتان تغذیه شده بودند و این امر به سبب وجود اسیدهای چرب امگا-3 موجود در تخم کتان می‌باشد.

* تخم کتان برای افرادی که تمایل به کاهش وزن و کنترل وزن دارند بسیار مناسب می‌باشد. خوردن تخم کتان 30 دقیقه قبل از خوردن وعده غذایی سبب پر شدن معده و احساس سیری در افراد شده و در نتیجه موجب کنترل اشتها و کم خوری می‌شود.

* سبب بهبود سیستم گوارش بدن می‌گردد. فیبر موجود در تخم کتان از بروز یبوست جلوگیری می‌کند و سبب هضم و دفع به موقع گردیده و به سلامت سیستم گوارش کمک می‌نماید.

* ایمنی بدن را افزایش می‌دهد. ala موجود در تخم کتان سبب کاهش التهابات و در نتیجه عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن می‌گردد. تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که تخم کتان می‌تواند سبب کاهش برخی ناهنجاری‌های التهابی مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس و پسوریازیس گردد.

* جلوگیری کننده از سرطان است. تحقیقات نشان می‌دهند تخم کتان نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرطان به ویژه سرطان روده و سینه دارد. این گیاه به علت دارا بودن آنتی‌اکسیدان‌های مهمی همچون لیگنان‌ها که نقش مهمی در مبارزه با سرطان دارند، می‌تواند با پیشگیری از رشد سلول‌های سرطانی، با سرطان مبارزه کند.

 

طبع تخم کتان

طبع تخم کتان گرم و خشک و گیاه آن سرد و خشک است

 

لاغری با تخم کتان

روش اول لاغری با تخم کتان: اگر ۳۰ دقیقه قبل از خوردن غذا، یک قاشق پودر تخم کتان را همراه با آب فراوان میل کنید، احساس سیری به شما دست داده و نمی توانید زیاد غذا بخورید و بدین طریق دریافت چربی ها و کالری ها از طریق وعده های روزانه کمتر خواهد شد و به مرور موجب کاهش وزن و کاهش چربی های انباشته شده در بدن می گردد.

روش دوم لاغری با تخم کتان: اگر از تخم کتان در هنگام خوردن غذا استفاده کنید باعث می شود فرایند هضم غذا کندتر شده، و غذا مدت بیشتری در معده بماند و به صورت آهسته آهسته و به تدریج وارد روده کوچک شود و این موجب می شود که سطح انسولین پایدار شده و اشتها کاهش یابد.

 

طریقه مصرف تخم کتان

بهتر است دانه‌هاي تخم کتان را خريداري کرده و خود آن را در منزل آسياب نماييد. از آنجايي که تخم کتان يک دانه روغني است، خريد تخم کتاني که قبلاً آسياب شده، ممکن است گذشت زمان سبب اکسيده شدن آن گردد، در حالي که شما مي‌توانيد دانه‌هاي تخم کتان را خريداري کرده و به هنگام مصرف و به ميزان نياز خود، آن را با آسياب برقي در منزل آسياب نماييد و به شکل پودر درآوريد و مصرف کنيد.دانه‌هاي تخم کتان مي‌توانند بيش از يک سال قابل مصرف باشند.

بهتر است پودر تخم کتان را در دماي اتاق نگهداري کنيد. ميزان مصرف تخم کتان براي افراد سالم و بزرگ‌سال که در مصرف آن محدوديتي ندارند، يک قاشق سوپ‌خوري در روز مي‌باشد.

محققان اظهار مي‌دارند مرداني که در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات مي‌باشند، بايد از مصرف تخم کتان اجتناب نمايند.

براي افراد جوان تر، بيشتر از يک قاشق چاي‌خوري تخم کتان در روز توصيه نمي‌گردد. از آنجايي که تخم کتان حاوي فيبر بالايي مي‌باشد، براي وارد کردن آن در رژيم غذايي خود از ميزان کم شروع کنيد و به تدريج آن را افزايش دهيد.

يک قاشق سوپ‌خوري تخم کتان حاوي 36 کيلوکالري و يک قاشق سوپ‌خوري از تخم کتان آسياب شده حاوي 50 کيلوکالري انرژي مي‌باشد.از آنجايي که دانه‌هاي تخم کتان طعم و مزه سبک و ملايمي دارند، مي‌توانيد به چندين روش آن را در رژيم غذايي روزانه خود وارد نموده و مصرف کنيد.

 

مضرات تخم کتان

مصرف زیاد یا نابه‌جای آن می‌تواند ضررهایی به همراه داشته باشد:

افزودن کتان به رژیم غذایی ممکن است تعداد اجابت مزاج روزانه را افزایش دهد.

همچنين ممكن است باعث اثرات جانبی بر دستگاه گوارش مانند، تولید گاز، شکم درد، یبوست، اسهال، و حالت تهوع شود.

کتان باعث کند شدن انعقاد خون می‌شود بنابراین این نگرانی را بوجود می‌آورد که کتان خطر خونریزی را در افراد دچار اختلالات خونریزی، افزایش می‌دهد.

مصرف کتان باعث پایین رفتن فشار خون متوسط شریانی می‌شود.

شواهدی وجود دارد که کتان می‌تواند سطح قند خون را کاهش دهد و اثرات قندسوزی برخی داروهای درمان دیابت را افزایش می‌دهد. بنابراین، نگرانی وجود دارد که با مصرف همزمان کتان و داروهای دیابت، قند خون بیش از حد کاهش پیدا کند.

مصرف داخلی تخم کتان می‌تواند عامل زایمان زودرس گردد.

زنان شیرده بهتر است از مصرف تخم کتان خودداری کنند.

احتمالا مصرف کتان خام یا نارس خطرناک است. به نظر می‌رسد چنین فرم‌های کتان، سمی هستند.

برخی اظهار می‌دارند مردانی که در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات می‌باشند، باید از مصرف تخم کتان اجتناب نمایند و یا از محصول کتانی که تا حدودی چربی‌زدایی شده‌است و مقدار اسيد آلفا-لینولنیک آن پایین است استفاده کنند

loading...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.